Waren die 198 flessen prosecco echt noodzakelijk?

Halverwege de zitting krimpt oud-politieman Frank Giltay ineen. De Utrechtse bestuursrechter heeft hem achtereenvolgens gevraagd naar creditcard uitgaven die hij niet kan verantwoorden, dure hotelovernachtingen, het inhuren van bevriende ondernemers en nu wil ze weten hoe het kan dat er van sommige uitgaven amper boekhouding is.

Giltay snikt, slaat een hand voor zijn ogen, mompelt in zichzelf „ga ik dit vertellen?” en zegt dan: „Ik heb twee keer een zelfmoordpoging gedaan. Dan wil je helemaal niks meer, alleen maar onder het bed liggen.”

Deze maandag vecht Giltay bij de meervoudige kamer van de bestuursrechter zijn ontslag aan. Eind 2017 werd Giltay ontslagen wegens „zeer ernstig plichtsverzuim”. Hij zou als voorzitter van de centrale ondernemingsraad (COR) van de Nationale Politie met geld hebben gesmeten. Hij zou op kosten van de zaak met zijn vrouw snoepreisjes naar Curaçao en Sint Maarten hebben gemaakt en in dure hotels hebben overnacht. Hij huurde ook bevriende ondernemers in en rommelde met facturen, aldus zijn oud-werkgever.

Lees verder:Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF