Voormalig korpschef Bouman reageert voor het eerst op beschuldigingen rond uitgaven door centrale ondernemingsraad (COR) van de Nationale Politie

Oud-korpschef Gerard Bouman heeft in een interview met NOS voor het eerst gereageerd op de beschuldigingen rondom de uitgaven door de centrale ondernemingsraad (COR) van de Nationale Politie.

Afgelopen november is een onderzoek naar deze uitgaven gestart door een onderzoekscommissie. De commissie staat onder leiding van voormalig topambtenaar Maarten Ruys en is door toenmalig minister Van der Steur van Veiligheid en Justitie ingesteld. De commissie onderzoekt wat de rol was van Bouman, maar ook die van het ministerie en die van de ministers Opstelten en Van der Steur zelf bij de affaire rond COR-voorzitter Frank Giltay.

Die kwam in opspraak nadat bekend was geworden dat een deel van het budget van 1,6 miljoen euro van de COR was opgegaan aan buitenlandse reizen, luxe etentjes en feesten. Giltay trad af en tegen hem loopt een strafrechtelijk onderzoek. De commissie onderzoekt onder meer of Bouman de medewerking van Giltay bij de reorganisatie heeft 'gekocht'.

Dat de COR een jaarbudget van 1,6 miljoen euro had, is volgens Bouman niet bijzonder. "Het ging bij de vorming van de Nationale Politie om een enorme schaalvergroting. En tegelijkertijd werd de medezeggenschap teruggebracht van 500 naar 200 fte’s. De COR had veel ondersteuning nodig. De suggestie dat ik de COR heb omgekocht, is onzin."

Lees verder:

 

 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF