Verzoek tot horen ministers in omkopingsaffaire defensie- en politievoertuigen

Op 13 juni vond een regiezitting plaats in de Rechtbank Rotterdam in de zaak die draait om de omkoping van ambtenaren bij de aanschaf van auto´s voor politie en defensie door importeurs van Volkswagen (Pon), Renault en Peugeot. 

Tijdens die zitting is door de advocaten van zes verdachte defensie- en politieambtenaren verzocht om het horen als getuigen van oud-defensieministers Eimert van Middelkoop, Henk Kamp en Hans Hillen. 

Korvinus wil van de ex-bewindslieden meer weten over de contacten met importeurs en waarom zij besloten hun privéauto daar in onderhoud te doen. Dat deed onder anderen minister Kamp, die gratis navigatie-cd's ter waarde van 250 euro en korting op een servicebeurt kreeg.

Ruperti, wiens cliënt een ,,niet-zakelijke korting'' zou hebben gekregen bij de aanschaf van een Audi A3 Sportback, meent dat geen verschil bestaat tussen de korting voor de minister en die voor zijn cliënt. ,,Volgens het OM staat het krijgen van korting gelijk aan het accepteren van een gift'', aldus Ruperti. Hij wil weten hoe Kamp daar over denkt. 

De officier van justitie verwijt de verdediging de afgelopen twee weken ,,een rookgordijn'' te hebben opgetrokken in de media. In die berichten zijn volgens de OvJ ten onrechte verdenkingen geuit aan het adres van oud-defensieministers. Daardoor wordt volgens hem de aandacht afgeleid van de ware zaak, de omkoping met reizen, giften en gunsten van ambtenaren die betrokken waren bij de aanschaf van dienstauto's.

 

Gerelateerde berichten 

 

 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF