Twee jaar gevangenisstraf geëist in omkopingszaak rond een scholenkoepel in de Maasstad

Afgelopen vrijdag heeft de officier van justitie in de Rechtbank Rotterdam tot twee jaar gevangenisstraf geëist tegen vijf verdachten de omkopingszaak rond een scholenkoepel in de Maasstad. De hoofdverdachte, Arnold R. (57) uit Capelle aan den IJssel, hoorde twee jaar cel eisen voor ambtelijke omkoping als beleidsadviseur huisvesting bij de Stichting Bestuur Openbaar Onderwijs Rotterdam (BOOR). 

Constructie met salaris

Deze stichting beheert 78 gebouwen in het openbaar onderwijs. Tegen de echtgenote van R., die via een constructie jarenlang salaris ontving zonder een dag te werken, is acht maanden gevangenisstraf geëist.

Tegen drie andere betrokkenen, bouwadviseurs die onder meer worden verdacht van het indienen van opgeschroefde facturen en het verlenen van gunsten en diensten aan R., zijn gevangenisstraf geëist van twaalf tot veertien maanden.

De affaire speelde tussen 2009 tot 2011. De hoofdverdachte zou in ruil voor gunsten, een baan voor zijn echtgenote en een vakantiewoning in Turkije opdrachten voor verbouwingen en onderhoud hebben verstrekt. BOOR zou hierdoor voor meer dan 700.000 euro zijn benadeeld. 

 

 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF