Niet-integere werkgevers goed beschermd tegen kritische werknemers

Ondanks integriteitscodes en klokkenluidersregelingen delven kritische werknemers bijna altijd het onderspit tegen niet-integere werkgevers, ook al is er aantoonbaar sprake van misstanden of het aanwezig zijn van een angstcultuur. “Dit wordt veroorzaakt door de juridische gezagsverhouding tussen iedere werknemer en zijn werkgever en de regels van het ontslagrecht“, aldus Antonie Kerstholt, econoom, jurist en lid van Transparency International Nederland, in zijn opiniestuk over de bescherming van het arbeidsrecht.

Volgens Antonie Kerstholt beschermt het arbeidsrecht de werkgever tegen onwelgevallige werknemers. Het geeft de werkgever wettelijke instrumenten in handen om een kritische werknemer het leven zo zuur te maken dat die zelf wel vertrekt, tegen zijn zin arbeidsongeschikt te verklaren, of op grond van verstoorde arbeidsverhoudingen te kunnen ontslaan. Recente voorbeelden bij de Nationale Politie, het UMC Utrecht en bij Defensie tonen dat goed aan.

 

Lees verder:

 

Meer weten? Kom dan op 7 december 2017 naar het seminar 'Het Klokkenluidersdilemma' in het centrum van Den Haag. Tijdens dit seminar wordt het klokkenluidersdilemma vanuit deze verschillende invalshoeken belicht: vanuit de klokkenluider, de beklaagde en vanuit de organisatie waarbinnen de klok wordt geluid.

Klik hier voor meer informatie. 

 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF