Na Pon schikt ook Peugeot in omkopingszaak politieauto's

Peugeot heeft een schikking getroffen met het Openbaar Ministerie in de corruptiezaak rond de aanbesteding van dienstauto's van de politie en defensie. De auto-importeur koopt voor 2 miljoen euro strafvervolging af vanwege het omkopen van een defensieambtenaar, die onder meer wagenparkbeheerder was bij het ministerie.

Vier voormalige medewerkers kregen een strafbeschikking, waarbij zonder tussenkomst van de rechter een straf wordt opgelegd. Tot op „managementniveau” waren er werknemers bij de fraude betrokken, stelt het OM. De transactie is onderdeel van een groot onderzoek naar omkoping bij de aanbesteding van dienstauto’s voor politie en defensie. Verschillende politie- en defensieambtenaren lieten zich daarbij fêteren.
 

Pon

Eind oktober 2016 kwam Pon met het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie een transactie overeen van 12 miljoen euro. Het bedrijf voorkwam daarmee verdere strafvervolging vanwege omkoping van politie- en defensieambtenaren die betrokken waren bij het wagenparkbeheer of de aanbesteding van dienstauto's in de periode 2001- 2011. 


 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF