In hoger beroep 6 maanden cel geëist wegens fraude met urenlijsten taakgestraften

De advocaat-generaal in Arnhem heeft op 7 februari in hoger beroep zes maanden onvoorwaardelijke celstraf geëist tegen twee werkmeesters van de reclassering van 63 en 58 jaar. In de visie van het OM hebben zij zich schuldig gemaakt aan het - deels tegen betaling – aftekenen van werkbriefjes van taakgestraften terwijl deze niet of maar deels hadden gewerkt.

De strafbare feiten vonden plaats in Maarssen en omstreken in de periode mei tot en met november 2013. Naast de geëiste straf vindt de advocaat-generaal dat verdachten ook het verkregen voordeel moet worden ontnomen.

De advocaat-generaal vindt dat onvoorwaardelijke celstraffen op zijn plaats zijn. “Het gaat hier om ernstige strafbare feiten die de rechtsstaat raken. Verdachten hadden hierin een voorbeeldfunctie en saboteerden doelbewust de tenuitvoerlegging van rechterlijke uitspraken. Verdachten zijn geheel gegaan voor hun eigen gewin en volledig voorbij gegaan aan hun plichten straffen ten uitvoer te leggen.”

De rechtbank veroordeelde de verdachten eveneens tot zes maanden onvoorwaardelijke celstraf en ontneming van het verkregen voordeel. De verdachten stelden hoger beroep in.

Uitspraak (naar verwachting) over twee weken.

Bron: OM

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF