Directeur Spoorwegmuseum per direct geschorst

Directeur Foppen van het Spoorwegmuseum in Utrecht is per direct geschorst. Dat bevestigt een woordvoerder van het Spoorwegmuseum na berichtgeving van de website Looopings, een nieuwswebsite die zich richt op berichtgeving over attractieparken in Nederland en België. Volgens Looopings wordt Foppen ervan verdacht museumgeld te hebben gebruikt voor privéfeesten. Daarnaast zou hij het bedrijf van zijn vrouw opdrachten hebben toegekend.

Eerder zei Foppen nog tegen Het Financiële Dagblad dat hij geld niet zo belangrijk vindt. „Salaris is voor mij geen drijfveer. Geld is zo korte termijn, zo relatief. Ik wil iets doen waaraan ik mijn hart kan verliezen. Je moet durven te genieten, want het leven is te kort.”

Een woordvoerder van de Raad van Toezicht: “het vertrouwen in de directeur kwijt is”. Omdat de zaak onder de rechter ligt wil de woordvoerder geen uitspraken doen over de reden van de schorsing.

Foppen is sinds april 2015 de directeur van het Spoorwegmuseum. Daarvoor was hij vijfentwintig jaar directeur van het Dolfinarium in Harderwijk.

 

 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF