Wrakingsverzoek corruptiezaak douanier afgewezen

Afgelopen maandag hebben twee medeverdachten in de zaak van Gerrit G., Dennis van den B. en André van der H., de rechtbank in Rotterdam gewraakt. Hun raadslieden gaven aan geen vertrouwen meer te hebben in de rechters omdat een verzoek om een teamleider van de politie te mogen horen werd afgewezen.

Het wrakingsverzoek is op 9 november afgewezen door de wrakingskamer. De zaak kan dan ook worden voortgezet met dezelfde rechters.

De behandeling van de zaak wordt donderdag voortgezet. Voor de inhoudelijke handeling van de strafzaak zijn deze maand tien zittingsdagen uitgetrokken. Door het wrakingsverzoek loopt het proces, waarvan de laatste zittingsdag op 25 november was voorzien, mogelijk vertraging op.

Het wrakende tweetal wordt er, samen met medeverdachte René F. en douanier Gerrit G., van verdacht grote hoeveelheden verdovende middelen het land te hebben binnengesmokkeld. Het gaat om ten minste 3400 kilo cocaïne en een grote partij hennep. De douanier zou met grote geldbedragen zijn omgekocht en de partijen hebben doorgelaten.

 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF