Volkswagen-importeur Pon opnieuw in opspraak

Pon's Automobielhandel (PAH) is opnieuw in opspraak gekomen. Personeel van Pon verklaart jaren stiekem, buiten de officiële boekhouding om, via tussenpersonen voor € 75 miljoen aan onderdelen van de Amerikaanse graafmachines Caterpillar te hebben verhandeld. Daarbij is valsheid in geschrift gepleegd en in strijd met de interne regels van Pon en Caterpillar gehandeld. dit blijkt uit onderzoek van het Financiële Dagblad.

Eind oktober trof Pon nog een transactie met het Openbaar Ministerie voor een bedrag van 12 miljoen euro en voorkwam daarmee verdere strafvervolging vanwege omkoping van politie- en defensieambtenaren die betrokken waren bij het wagenparkbeheer of de aanbesteding van dienstauto's in de periode 2001- 2011. De omkoping bestond uit het verlenen van ongeoorloofde giften aan ambtenaren.

Pon is een van 's werelds grootste dealers van Caterpillar-motoren. De Amerikanen gunden Pon de begeerde status van Platinum-dealer. Verkoop van Caterpillar-spullen is een pijler onder het Nederlandse bedrijf. Caterpillar weigert commentaar. Het bedrijf kan forse boetes heffen voor schenden van zijn regels.


Lees verder:

 


 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF