Verdachte bouwdirecteur in 2013 al ontslagen door Sint Antonius Ziekenhuis

Het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht heeft in 2013 een manager ontslagen vanwege twijfels over zijn integriteit. Deze informatie over de man werd niet gedeeld met het kinderkankerziekenhuis Prinses Maxima, waar hij vervolgens aan slag ging als bouwdirecteur. 

De man werd vorige week aangehouden op verdenking van omkoping en valsheid in geschrifte. De feiten zouden zich hebben afgespeeld tussen 2005 en 2013 toen hij bij het St Antonius werkzaam was als manager nieuwbouw. In die rol zou hij zich door zakenrelaties hebben laten omkopen met etentjes, kaartjes voor voetbalwedstrijden, contant geld en een verbouwing aan zijn woning. Het OM vermoedt dat het in totaal om meer dan twee ton gaat.

Het St Antonius schrijft op de eigen website dat het in 2013 een onderzoek naar de man heeft laten doen door Ernst & Young na aanwijzingen van bouwbedrijf Ballast Nedam. “De uitkomst van dit externe onderzoek gaf geen aanleiding om aangifte te doen bij justitie”, aldus het St Antonius. “Na overleg over de inhoud van het rapport met de voormalige bouwmanager is vastgesteld dat er onvoldoende vertrouwen was voor het continueren van de arbeidsrelatie.” C. werd vervolgens ontslagen zonder een financiële regeling.

Het St Antonius zweeg in eerste instantie tegen de nieuwe werkgever over het onderzoek. Tegenover de Volkskrant laat een woordvoerder weten dat dit een kwestie is van goed werkgeverschap bij ontslag. Pas nadat het Prinses Máxima Centrumbegin 2015 expliciet navraag deed naar geruchten rond C. deelde het St Antonius de eerdere bevindingen.

Het rapport van Ernst & Young is inmiddels ook door de FIOD opgevraagd bij het Sint Antonius. 

Naast Walter C. is ook de aannemer die de verbouwing aan zijn woning uitvoerde aangehouden. Daarnaast is de oud-directeur van het betrokken bouwbedrijf verdachte. 

 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF