SFO start onderzoek naar Airbus

De Britse anticorruptieautoriteit is een onderzoek gestart naar de Europese vliegtuigbouwer Airbus. Dat is bekend gemaakt door de Airbus Group. De Serious Fraud Office (SFO) onderzoekt mogelijke fraude, omkoping en corruptie rond de verkoop van commerciële vliegtuigen.

Volgens Airbus Group richt het onderzoek zich op “onregelmatigheden met betrekking op consultants van een derde partij”. In de verklaring zegt het bedrijf mee te werken aan het onderzoek.

De aanleiding is ernstige twijfel over declaraties en betalingen aan externe intermediairs die zijn ingezet bij onderhandelingen over orders voor commerciële toestellen. Eerder dit jaar had de Britse regering de verstrekking van exportkredieten van de overheid aan Airbus al gestaakt vanwege een gebrek aan transparantie ten aanzien van transacties aan externe bemiddelaars. De Franse en Duitse overheden deden dat ook al.

Volgens de The Financial Times overwegen ook Franse en Duitse autoriteiten een onderzoek in te stellen naar de gang van zaken bij Airbus. De vliegtuigbouwer heeft in zowel Frankrijk als Duitsland belangrijke productie- en verkooplocaties

Lees hier het persbericht van Airbus. 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF