SEC introduceert nieuwe regels voor energiebedrijven m.b.t. openbaarmaking betalingen

Op 27 juni jl. heeft de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) aangekondigd nieuwe regels te hebben geïmplementeerd die onder meer de openbaarmaking vereisen van bepaalde betalingen die zijn gedaan in verband met de commerciële ontwikkeling van olie, gas en minerale rechten aan de Amerikaanse federale overheid en buitenlandse overheden door SEC geregistreerde publieke bedrijven in de olie-, gas- en mijnbouwindustrie.

De nieuwe regels vereisen dat deze bedrijven jaarlijks een verslag indienen waaruit betalingen gedaan aan de Amerikaanse federale overheid en buitenlandse overheden blijken. Niet alleen betalingen door het (moeder)bedrijf dienen te worden vermeld, maar ook eventuele betalingen van dochtervennootschappen.

Deze nieuwe regels kunnen mogelijk leiden tot toenemende handhaving onder de FCPA ten aanzien van voornoemde bedrijven. Zowel de SEC als de DOJ zullen de jaarstukken van deze bedrijven actief reviewen op betalingen gedaan aan buitenlandse overheden en deze informatie gebruiken voor onderzoek naar betalingen die mogelijk in strijd met de FCPA zijn gedaan door deze bedrijven. 

Lees hier het persbericht van de SEC.

 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF