Oud-directeur Rendo in hoger beroep

De 57-jarige oud-directeur van Rendo uit Meppel kan zich niet vinden in de uitspraak van de Noordelijke Fraudekamer van 10 november jl. en is daartegen in hoger beroep gegaan. 

De voormalig directeur van het Drentse energiebedrijf Rendo is veroordeeld tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 24 maanden voor het zich als ambtenaar laten omkopen en valsheid in geschrift.

De rechtbank achtte bewezen verklaard dat hij een beloning van 1 miljoen euro heeft gevraagd en ontvangen voor het verlenen van zijn medewerking aan de onderhandelingen in 2006 met Electrabel over de overname van het leveringsbedrijf van Rendo. 

De rechtbank heeft echter ook overwogen dat er geen bewijs is voor het verwijt dat hij het onderhandelingsproces negatief heeft beïnvloed door prijsinformatie aan Electrabel te verstrekken of door een concurrerend bod van een andere energiemaatschappij buiten de deur te houden. Mede om die reden komt de rechtbank tot een lagere strafoplegging dan door de officier van justitie was geëist. 

Bron: RTV Oost

 

 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF