OM vervolgt drie verdachten in onderzoek naar schending ambtsgeheim

Het Openbaar Ministerie gaat drie mannen uit Eindhoven van 41, 46 en 53 jaar vervolgen. De verdachten werden in oktober aangehouden in een onderzoek naar verboden vuurwapenbezit, schending van het ambtsgeheim en uitlokken schending van het ambtsgeheim.

Schending ambtsgeheim

De 46-jarige aangehouden man was een politieagent uit Eindhoven, waar hij inmiddels niet meer werkzaam is. Hij moet terecht staan voor het schenden van zijn ambtsgeheim. Vermoedelijk heeft hij meermalen informatie opgezocht in de politiesystemen, zoals informatie over het strafrechtelijk verleden van mensen en deze informatie doorgegeven.

Volgens het OM deed hij dit vermoedelijke enkele keren op verzoek van de 53-jarige verdachte. Bij deze verdachte thuis zijn ook vertrouwelijke politiedocumenten gevonden. De 53-jarige man zal vervolgd worden voor uitlokken van schending van het ambtsgeheim, voor het bezit van uit misdrijfafkomstige politiedocumenten, verboden wapenbezit, valsheid in geschrift en geweldsdelicten.

Politiedocumenten

Bij de 41-jarige verdachte zijn ook vertrouwelijke politiedocumenten gevonden, die hij volgens het OM alleen heeft kunnen krijgen doordat de 46-jarige politieagent deze aan hem verstrekt heeft, terwijl dat in strijd is met zijn ambtsplicht. De 41-jarige man wordt ook vervolgd vanwege het bezit van een ploertendoder en decoratiewapens in de vorm van een revolver.

Bron: OM

 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF