Inval bij Samsung in Zuid-Korea in verband met corruptieonderzoek

De Zuid-Koreaanse autoriteiten hebben op dinsdag 8 november in Seoul een inval gedaan bij Samsung Electronics in verband met een onderzoek naar ambtelijke omkoping. 

De Zuid-Koreaanse president Park Geun-hye is verwikkeld in een politiek schandaal rond de vermeende bemoeienis van haar vertrouwelinge Choi Soon-sil met regeringszaken. Het elektronicaconcern wordt ervan verdacht een bedrag van 2,8 miljoen euro te hebben geschonken aan een bedrijfje dat in handen was van de omstreden Choi Soon-sil en haar dochter in ruil voor invloed op het presidentiële beleid. Choi en haar dochter werden al op drie november aangehouden.

Het geld zou mogelijk gebruikt zijn om de paardrijtraining van de dochter te bekostigen. Zij was eerder lid van de nationale ruiterploeg van het land.

De opsporingsautoriteiten zouden op zoek zijn naar gegevens over de banden tussen Samsung en de Koreaanse ruiterfederatie. Die organisatie wordt ervan verdacht de regels te hebben veranderd om de dochter van Choi te bevoordelen.

Lees meer:

 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF