Gemeenteraad Roermond wil dat Van Rey opstapt

Een meerderheid in de gemeenteraad van Roermond heeft het vertrouwen in Jos van Rey als raadslid verloren. Tijdens een extra raadsvergadering in Roermond afgelopen donderdag heeft de coalitie Van Rey opgeroepen op te stappen na zijn veroordeling wegens onder meer ambtelijke omkoping. Volgens de gemeenteraad is zijn positie als raadslid onhoudbaar. Niet alleen vanwege zijn veroordeling, maar vooral omdat hij geen inkeer en zelfreflectie toont. Dat is volgens de raad schadelijk voor stad en bestuur. Van Rey zou hieruit conclusies moeten trekken en weten wat hem te doen staat.

Dat bleek uit de woorden van CDA-fractievoorzitter Marc Breugelmans, die namens de zeven coalitiepartijen een beroep op Van Rey deed om op te stappen. Fractievoorzitter Dré Peters van de partij van Van Rey, de LVR, reageerde als door een wesp gestoken. Breugelmans moet opstappen, zei hij, en hij riep Van Rey op om te blijven zitten.

Van Rey heeft op zijn beurt laten weten de politiek niet te verlaten. "Ik loop niet weg." Wel haalde Van Rey nog hard uit naar CDA’er Marc Breugelmans, die namens alle coalitiepartijen het woord voerde. "Ik doe dit niet voor mezelf. Mijn hachje is al verloren. Dankzij u!"


Lees hier de volledige reactie van de Gemeenteraad Roermond. 

 

 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF