Geen strafrechtelijke vervolging oud-wethouder Paul Weemaes wegens ambtelijke omkoping

Het Openbaar Ministerie heeft beslist de Hulster oud-wethouder Paul Weemaes niet te vervolgen wegens ambtelijke omkoping. Volgens een woordvoerster van het OM is er onvoldoende bewijs om deze zaak succesvol voor de rechter te brengen.

De Hulster commissie D04 (commissie 'Stiekem') heeft de kwestie vorig jaar voor onderzoek bij het OM aangedragen. Aanleiding was het integriteitsrapport dat naar aanleiding van vermeende gedragingen van Weemaes was opgesteld. In dit rapport is onderzocht of Weemaes in voorgaande jaren in een aantal gevallen zijn boekje te buiten zou zijn gegaan in zijn rol als wethouder en makelaar/hypotheekadviseur in de kwestie rondom de aankoop van een woning aan het Stationsplein.
 

Integriteit

Hoewel burgemeester Jan-Frans Mulder enkele jaren geleden geen harde bewijzen voor 'strafrechtelijke misdragingen' vond, achtte de commissie het toch verstandig om aangifte te doen, nu Weemaes, door kwaad te spreken over ondermeer projectontwikkelaars, in elk geval had gehandeld in strijd met de toen geldende eigen gemeentelijke integriteitscode. 

Daarnaast gingen er geruchten dat Weemaes zich heeft laten betalen om zaken voor een particulier binnen de gemeente "voor elkaar te krijgen". Door aangifte te doen en dus de zaak in handen van het OM te geven, zou voor eens en altijd duidelijkheid komen over de rol van Weemaes. 
 

Smaad en laster

Weemaes deed op zijn beurt aangifte tegen leden van de Commissie D04 , burgemeester Jan-Frans Mulder en anderen wegens smaad en laster. Hij voelde zich aangetast in zijn goede naam en eer. Het OM heeft ook in deze zaak besloten niet tot vervolging over te gaan. 

Bron: PZC

 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF