Centrale Ondernemingsraad politie treedt terug en oud-korpschef op non-actief in verband met declaratieschandaal

De leden van de Centrale Ondernemingsraad (COR) van de politie zijn op de avond van 7 november teruggetreden. Aanleiding is een onderzoek waaruit naar voren kwam dat aanzienlijke geldbedragen uit het budget van de COR zijn verspild aan onder meer dure etentjes, feestjes en overnachtingen. De korpschef maakte naar aanleiding van een intern onderzoek vorige week bekend dat het declaratiegedrag van de COR “ondoelmatig en disproportioneel” is geweest.

Hoofdverantwoordelijke voor het buitensporige declaratiegedrag is de inmiddels opgestapte COR-voorzitter. De huidige korpschef concludeerde vorige week bij de presentatie van het onderzoek dat de kwestie onder meer het gevolg is van solistisch optreden van de voormalig voorzitter en zijn gebrek aan verantwoordelijkheidsbesef. De oud-voorzitter zou de steun hebben gehad van de voormalig korpschef, die inmiddels zijn taken heeft neergelegd nu zijn rol in een financieel schandaal wordt onderzocht. Dit zou na overleg met minister Ard Van der Steur (Veiligheid en Justitie) zijn besloten.

Volgens het interne onderzoek van de huidige korpschef valt het de andere leden van de COR te verwijten dat ze de voorzitter niet tegenspraken in het buitensporige declaratiegedrag. Een groot deel van het budget van 1,6 miljoen euro zou op zijn gegaan aan diners, partijen, overnachtingen met champagneontbijt en het inhuren van onder anderen imagocoaches.


Lees verder: 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF