Celstraf geëist tegen ex-ambtenaar van de gemeente Den Bosch

Afgelopen woensdag is tegen een 63-jarige Rosmalense ex-ambtenaar van de gemeente Den Bosch een gevangenisstraf van 20 maanden waarvan 4 voorwaardelijk geëist in verband met het aannemen van steekpenningen. 

Tegen de 72-jarige eigenaar van het adviesbureau dat de ambtenaar betaalde, werd 18 maanden waarvan 6 voorwaardelijk geëist. De gemeente heeft zich als benadeelde partij in de zaak gesteld en vorderde EUR 344.000 in verband met gelede schade. 

De gemeente ontsloeg de ambtenaar in 2010 op staande voet. De strafzaak stond echter pas woensdag aan op zitting. De officier van justitie betrok de overschrijding van de redelijke termijn in zijn eis. 

De ex-ambtenaar was werkzaam op het ingenieursbureau van de sector Stadsbedrijven en ging over het aanbesteden van werkzaamheden. De projecten waarmee hij zou hebben gerommeld betreffen onder meer werkzaamheden aan de Willem II-fabriek en de Herman Broerenschool in Rosmalen. De giften die hij aannam belopen volgens justitie een totaalbedrag van ongeveer 100.000 euro.

Een 72-jarige eigenaar van het adviesbureau zou de ambtenaar de giften hebben betaald. Hij stond woensdag ook terecht. De recht doet uitspraak op woensdag 5 oktober.

 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF