Aanhouding en beslag in onderzoek naar omkoping bij bouw ziekenhuis

De FIOD heeft op 4 juli jl. een voormalig manager Bouwzaken van een ziekenhuis in de omgeving van Utrecht aangehouden. Hij wordt verdacht van niet-ambtelijke omkoping en valsheid in geschrift. Er is beslag gelegd op gelden op bankrekeningen, een huis en een auto.

De man zou als manager Bouwzaken tussen 2005en 2013 giften hebben ontvangen in ruil voor het gunnen van een opdracht aan een bouwbedrijf. Hij ontving onder meer etentjes, kaartjes voor voetbalwedstrijden, contant geld en een verbouwing aan zijn prive-woning voor meer dan 100.000 euro. De giften zouden zijn afgedekt met valse facturen. Om hoeveel geld het in totaal gaat is onderwerp van onderzoek, maar het gaat vermoedelijk om meer dan 200.000 euro.

Het onderzoek is gestart naar aanleiding van een melding door de FIU. Behalve de manager Bouwzaken, is ook een aannemer die de verbouwingen aan de woning van de manager deed, aangehouden. De FIOD heeft daarnaast twee weken geleden een oud-directeur van het bouwbedrijf als verdachte verhoord. Hij is door het bouwbedrijf in 2013 ontslagen. Zij worden alle verdacht van betrokkenheid bij de fraude.

Bron: OM

 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF