Veroordelingen in Rochdale-zaak

Afgelopen donderdag heeft de Rechtbank Amsterdam uitspraak gedaan in de Rochdale-zaak.

Voormalig directeur Möllenkamp van de Amsterdamse woningcorporatie Rochdale is daarbij veroordeeld tot tweeënhalf jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf. Hij heeft zich onder meer schuldig gemaakt aan het ontvangen van steekpenningen, witwassen en meineed. Het Openbaar Ministerie had drie jaar geëist.

De levenspartner van Möllenkamp, Alberdina V., krijgt een taakstraf van 240 uur opgelegd. Zij heeft volgens de rechtbank een valse factuur van €188.336,50 aan Multi Vastgoed van vastgoedondernemer Hans van Veggel verstuurd. Multi betaalde die factuur met een spoedopdracht, daags voor de projectontwikkelaar het incourante Bruggebouw aan Rochdale wist te slijten.

Het OM had tegen haar drie maanden geëist.

De omkopers van de voormalig woningcorporatiedirecteur zijn veroordeeld tot aanzienlijk mildere straffen dan het Openbaar Ministerie tegen hen had geëist.

Sloopondernemer Henk Oudt krijgt voor zijn aandeel in de omkoping een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden en een taakstraf van 240 uur.

Vastgoedondernemer Arie van Erkel (‘Arie Ferrari’) krijgt voor zijn aandeel in de omkoping een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van één maand en een taakstraf van 240 uur.

 

Lees meer via fd.nl:

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF