Transactie met Ballast Nedam

Ballast Nedam en het Openbaar Ministerie zijn een transactieovereengekomen. Deze heeft betrekking op betalingen aan buitenlandse agenten in de periode 1996 tot en met 2003. De transactie bestaat uit een betaling aan het Openbaar Ministerie van € 5 miljoen door de dochtervennootschappen waarbinnen de voormalige buitenlandse activiteiten plaatsvonden en hetonherroepelijk opgeven van een vordering van het concern op de belastingdienst van € 12,5 miljoen.

Eind 2009 heeft de belastingdienst om informatie verzocht over de administratie van 1998 tot en met 2001 van een buitenlandse entiteit die in 2001 was opgeheven. Ballast Nedam heeft in januari 2011 de uit intern onderzoek verkregen administratie overgedragen aan het Openbaar Ministerie, aangifte gedaan en vervolgens medewerking verleend aan het strafrechtelijk onderzoek door de FIOD en het Openbaar Ministerie. In dit doorlopende onderzoek tegen derden wordt deze medewerking voortgezet.

Ballast Nedam keurt de gang van zaken binnen de voormalige buitenlandse activiteiten met betrekking tot betalingen aan buitenlandse agenten, waaronder onjuiste vastleggingen en niet transparante betalingen, af.

De zaak in verband met een betaling aan een Nederlandse ambtsdrager is hiermee ook beëindigd.

Het compliance beleid is verder aangescherpt en vastgelegd in nieuwe compliance richtlijnen om de integriteit van de organisatie te waarborgen. Het strikt naleven van de compliance richtlijnen zal gecontroleerd worden, waarbij Ballast Nedam een nultolerantiebeleid hanteert.

Bron: OM

 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF