Met verhoren parlementaire enquêtecommissie groeit de lijst verdachten van omkoping

De kans dat de lijst met verdachten van delicten in het debacle van de woningcorporaties groeit, is na bijna twee weken verhoor door de parlementaire enquêtecommissie sterk gestegen. Het zal vooral gaan om verdenkingen van zogeheten niet-ambtelijke omkoping, het betalen van steekpenningen.

De Rotterdamse woningcorporatie Havensteder maakte deze week bekend dat de kasbeheerder van het voormalige PWS per direct op non-actief is gesteld. Havensteder, in 2011 gevormd door een fusie van PWS-Rotterdam en Com.Wonen, geeft als aanleiding daaarvoor uitspraken die onder ede zijn gedaan tijdens de verhoren van de parlementaire enquêtecommissie woningcorporaties.

Tijdens zijn verhoor meldde Marcel de Vries - bij corporatie Vestia verantwoordelijk voor de aankoop van risicovolle financiële producten en al door het Openbaar Ministerie gekenmerkt als verdachte - dat hij kennis had van betalingen voor financiële producten aan anderen dan hemzelf. Hij wees daarbij op PWS. Havensteder neemt de aantijgingen zeer serieus en zal een integriteitsonderzoek laten uitvoeren.

Lees verder:

 

Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF