‘Voorbeeldige scheepsbouwer Damen maakt ongestraft fouten'

Onregelmatigheden Damen Shipyards, de grootste scheepsbouwer van Nederland, maakte de afgelopen jaren veertien fouten bij aanvragen voor staatsgaranties. Desondanks bleef de overheid garant staan voor de internationale miljoenendeals van Damen.

Read More
Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

Surinaams OM onderzoekt grootschalige fraude bij staatsbank SPSB

Het Openbaar Ministerie in Suriname begint een vooronderzoek naar mogelijke malversaties bij de Surinaamse Postspaarbank (SPSB). Bij de bankfraude zouden hooggeplaatste personen betrokken zijn, melden diverse media. Dagblad Suriname spreekt al van de grootste nationale corruptiezaak in de geschiedenis van het land.

Lees verder:Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

CEO’s steeds vaker weg door integriteitskwesties

De toenemende maatschappelijke controle op de bedrijfsvoering van organisaties kost topbestuurders steeds vaker de kop. Bijna veertig procent van de CEO’s die worden vervangen, moeten weg vanwege een integriteitskwestie. Dat blijkt uit de CEO Success Study van Strategy&, een onderdeel van accountants- en advieskantoor PwC.

Read More
Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

Een leidraad voor het in ontvangstnemen en afhandelen van een interne melding over een (dreigende) misstand

Het belang van een goede interne klokkenluidersregeling en het goed volgen van deze regeling is groot voor bedrijven. Allereerst is het van belang voor een bedrijf om op de hoogte te zijn van (dreigende) misstanden binnen het bedrijf teneinde financiële schade en reputatieschade te voorkomen. Daarnaast is een melder in de meeste gevallen verplicht om de interne meldregeling te volgen en een vermoeden van een misstand eerst intern te melden. Een goede meldprocedure kan voorkomen dat een persoon een externe melding doet – of juridisch gezien mag doen – bij een toezichthouder/instantie of het Huis voor klokkenluiders, of zelfs dat de persoon naar de media stapt omdat niet adequaat op de melding wordt gereageerd.

Read More
Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

Vestia-getuige schetst beeld van hebberige Deutsche Bank

In het derivatenschandaal rondom woningcorporatie Vestia drong Deutsche Bank aan op de verkoop van risicovolle financiële producten, waaraan de corporatie bijna failliet ging. Dat zegt getuige Arjan Greeven woensdag tijdens de tweede dag van de getuigenverklaringen in de rechtszaak tussen de bank en de corporatie.

Read More
Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF